Sepän talon näyttely

 

Näyttelyni Kaiho ja unhola on Raumalla Sepän talossa 1.-12.9.2020. Näyttelyn ripustusta helpottaa talon sokkeloisuus ja monet erilaiset huoneet. Tämä talo on huonokuntoinen ja tyhjillään, satunnaisessa näyttelykäytössä. Se on kuitenkin luonteva paikka juuri minun näyttelylleni, koska monet työni kertovat jotain siitä ajasta, kun tällaisissa taloissa asuttiin ja elettiin. En muista tätä nimenomaista taloa, mutta muistan tämän kaltaiset talot. Muistan vahvan väriset tapetit, kauniit ovat ja ikkunat.


Kuva: Leena Vainio

Suurimpaan huoneeseen, saliin, tulee teoksia eri tekniikoin ja se ikään kuin selittää ja yhdistää tämän näyttekykokonaisuuden, joka rakentuu teeman ympärille. Näyttelyssä on installaatioita, sekatekniikkateoksia ja maalauksia. Ilmaisu on sekä esittävää että abstraktia. Sekavalta kuulostaa ja monissa tiloissa kokonaisuus näyttäytyisi rikkonaisena, mutta tähän taloon tämä näyttely asettuu hyvin.


Näyttely jakaantuu nostalgia- ja lapsuusmuistojen aihepiireihin. Herkkää, haurasta ja surullista lapsuutta kuvaavat teokset ovat tyynyliinoille ja tyynyille tehtyjä sekatekniikkateoksia ja installaatioita. Maisemalliset teokset ovat abstrakteja. Esineisiin ja ihmisiin liittyvät ovat esittäviä. Näyttelyssä on siis muotokuvia ja abstrakteja maisemallisia maalauksia sekä sekatekniikkateoksia ja installatioita. Sekavalta kuulostaa ja sitä se onkin. Mutta jollain kummallisella tavalla tästä tuli kuin tulikin yhtenäinen kokonaisuus.


Kuva
 Hannele Kolsio


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Jari Sorjonen


Kuva: Hannele Kolsio







Comments

Popular Posts