Mitä tapahtuu muualla



Still Still Life on hieno näyttely Sara Hilden -taidemuseossa juuri nyt. Asetelman monet muodot ja tulkinnat ovat siellä hienosti esillä Picassosta ja Morandista nykypäivään. Tämä tuntuu minusta juuri nyt erityisen kiehtovalta, koska itsekin teen.. niin yht äkkiä myös astelmia. Minä lähestyn aihetta muistojen näkökulmasta. Tunnistan yhtymäkohtia muistojen maailmaan, kun menen HAMin näyttelyyn. Siellä kuvataiteilija Jaakko Niemelä, raumalainen alkujaan ja nytkin osaksi, on kulkenut vieraaksi jääneen edesmennen merikapteeni-isänsä purjehtimia meriteitä ja tehnyt mahtipontisen installaation. Siihen kuuluu videoita, valokuvia ja rakennustelineistä ja purjekankaasta ja valoista tehty hurja installaatio. Anu Tuominen Taidehallissa esittelee runsaasti esineinstallaatioita keräilemistään materiaaleista. Ne ovat herkkiä ja liikuttavia.




Anu Tuominen, Sysanne Gottberg, Hans-Christian Berg. Kuva Leena Vainio.

Emma Helle, Kuva Leena Vainio.


Kaskipuro, Retulainen. Kuva Leena Vainio.

Heikki Marila. kuva Leena Vainio.



Nir Hod. Kuva Leena Vainio.





Jaakko Niemelä. Kuvat Leena Vainio






Anu Tuominen. Kuvat Leena Vainio.


What´s in the air? Well, there are several exhibitions going on right now which are dealing with the same issues as I am right now. At Sara Hilden art museum in Tampere there is a fabulous Still Still Life.Taidehalli. Helsinki shows art works of used objects by the famous  conceptual artist Anu Tuominen, In HAM museum in Helsinki there is a great installation and show under the theme Nostalgia by Jaakko Niemelä. He studies the history of his father who was a sea captain.
It is odd and fascinating to see these themes going on around. I thought I am alone in my nostalgic, melancholic and delicate world of memories and old objects, painting and installing still lifes. 







Comments

Popular Posts